Tandemflyging i paraglider er den letteste måte en kan oppleve friheten ved å fly på.
Vi i
DOWNTEAM kan vi tilby deg de heftigste opplevelser i tandemparaglider.


 

Hvordan?  

Ved å bruke en paraglider som er spesiallaget for tandemflyging, kan to personer fly sammen under samme vinge. For at en paraglider skal kunne brukes til tandemflyging må den først og fremst være større enn en vanlig paraglider. Som et utgangspunkt er en tandemparaglider også konstruert for å være sikrest mulig.
Passasjeren vil sitte i et seletøy forran piloten. I starten legges skjermen ut bak pilot/passasjer på en slik måte at når pilot/passasjer starter å løpe, vil skjermen komme opp som en drage. Når skjermen er omtrendt rett over hodet på pilot/passasjer, skal det som regel bare noen få skritt til før en letter. Det er veldig viktig å starte rett mot vinden, sånn at den kan hjelpe skjermen å komme rett opp.

En vanlig "sklitur", dvs en tur der du bare sklir fra toppen til landingen tar omtrendt 5min
. Mer enn det kan ikke forventes ved en tandemtur. Hvis forholdene derimot er bra, med andre ord en dag med mye oppdrift, kan en tur på 30min ikke være unormalt. Dette MÅ evt. ses på som en bonus, da desverre prisen blir den samme uansett lengden på turen.
 

Hvor?  

Downteam har tandempiloter flere steder i landet. Vi kan pr i dag tilby tandemflyging på følgende steder : Stavanger Omegn, Lysebotn, Kristiansand Omegn, Setesdalen, Hemsedal, Bergen og Voss. Se på listen nederst på siden hvilke piloter som flyr hvor.
 

Når?  

Ring helst en uke i forveien. Flyging på hverdager blir etter 1700. I helgene; når som helst bare det er lyst ute. Det som begrenser mest er været. Ved vind sterkere enn 7m/s vil det ikke bli flydd tandem. Heller ikke ved østavind. Tåke eller lavt skydekke kan være et annet problem. Vær også OBS på at det kan blåse mer på Gjesdal enn hjemme.

Hvis det planlegges tandemflyging i utdrikkingslag, eller som en del av en fødseldagsfeiring, bør dette tas med i betraktning.

Hvem?   Hvem kan være passasjer? Personen bør være i fysisk normal form. Omtrendt det samme som kreves for å kjøre bil. Det er blitt foretatt tandemflyg med passasjerer lamme fra livet og ned andre steder i verden, men dette er desverre ikke noe vi vil prøve på i klubben vår. Det vil ikke bli spurt om legeattest eller lignende, men du MÅ skrive under på en kontrakt der du erkjenner at du gjør dette på eget ansvar.
 
Hvor mye?   Et tandemflyg (ikke hopp, vi FLYR)  koster mellom 800.- og 1500.- NOK avhengig av flysted.
 
Klær   Du trenger vindtett jakke, vindtett bukse, hansker og sko med god støtte i ankler. Fjellsko er utmerket. Utenom klær trenger du ingenting, men et fotokamera evt. videokamera er jo også kjekt å ha med. Det er ingen problem å ta fotokamera med i luften, men videokameraet skal du kanskje overlate til dem på start eller landing.
 
Kontakt.  
Flysted Pilot e-mail mobil
Stavanger omegn, Ryfylke Pål Hammar Rognøy pal@downteam.com 90112414
Stavanger omegn, Ryfylke Pernilla Hammar Rognøy pernilla@downteam.com 45478849
Kristiansand, Setesdalen Ole Jørgen Løvland   90990360
Hemsedal Stein Egil Mangseth   90965895
Bergen, Voss Kjartan Andvik   99571334
Hele landet Vanja Eggesvik vanja@downteam.com 48243997