12.des.2004 Prosjekt pg-drop
Helgen 18.-19 september var planlagt som starten på vårt prøveprosjekt, men pga drittvær ble det hele utsatt. Nå helgen 11.-12 desember samlet downteam seg i Voss for å prøve igjen (og for å delta i det beryktede "Jolabore" te Vossaklubben). Prosjektet går ut på å droppe paraglider fra tandemparaglider. Downteam har søkt og fått dispensasjon til å teste ut en enklere og påstått bedre måte å pakke droppbagen på enn den metoden som brukes under helidroppet i Voss.
Vel, 4 bager ble pakket, og vi testet dropp i flere timer innendørs først før vi gikk ut for å teste in real life. Pga bakvind og generelt dårlige startforhold på den vanlige starten hadde vi innsett at vi var avhengig av motor for å få nok høyde. Stein Egil Mangseth klar med droppbag, Ole Jørgen Løvland som tandempilot, Kjartan Andvik som flygende kameramann og Pål Hammar Rognøy i redningsbåten på Vangsvannet.
Aldri før har vi sett en så rask åpning av paraglider ved dropp. Dessverre kom også regnet med suksessen, og det ble med det ene droppet. Gratulerer til downteam, og spesielt til Stein Egil etter Norges første PG-dropp fra tandem.
Se video fra droppet