28.desember.2005 NC-akro arrangører SØK NÅ!!!
Ligger det en potensiell arrangører av NC-akro i deg eller din klubb? Dere må søke nå snarest.
Det må ikke være en klubb som søker. Det kan godt være en gjeng med flykompiser, men det ses på som en fordel om det er deres klubb som står bak. Likevel, ikke la treg klubbsaks behandling hindre deg. Slå sammen en gjeng som synes dette virker kult, og send inn en søknad.

Vi har utformet et nytt regelverk for sesongen 2006. Det vi har endret på er stort sett det økonomiske, der arrangøren nå står mye mer fritt. Les regelverket og ha det ved siden av når du skriver søknaden. Da vet du hva som kreves. Det som ses på som en selvfølge er selvsagt et flysted der man får bra høyde over vannet. Har flystedet du tenker på tidligere blitt brukt til sikkerhetskurs har du stort sett det som trengs på den biten.

Det ses også på som en stor fordel om dere også arrangerer andre aktiviteter samtidig. Ting som kan friste både andre piloter og publikum. Tandemflyging, merkelanding osv.

Vi vil ha kalenderen klar til 1.februar, så sett i gang. NU.
Søknaden skal inneholde minimum: Ansvarlig (2 personer), konkurransens navn, flysted, høydeforskjell, fersk/saltvann, transport, overnattingsmuligheter, tørking av utstyr, andre aktiviteter, lokale akro piloter + masse skryt (som er sant).

Send søknad til pal@downteam.com . 
  24.desember.2005 Jul? Allerede?
 

GOD JUL


§
 
  11.desember.2005 Nytt konkurranse regelverk
KKPG-akro har kommet med et nytt regelverk for akro konkurranser i Norge. Det er gjort lettere for en arrangør å selv styre økonomien med arrangementet. Påmeldingsavgiften for NC-akro 2006 er satt til 500.-, og det skal planlegges 5 run pr konkurransehelg. Arrangøren betaler en fast sum for dommere og resultatservice.
Øvelses faktorer og dømming ligger i vedlegg til regelverket, og vil derfor kunne oppdateres etter behov under sesongen. Dette er derfor ikke endret ennå til neste sesong.

Vi har også gjort en oppfinnelse. Alle NC-akro omganger i 2006 skal ha flåtelanding. Men, regelverket sier klart at om flygingen er over saltvann skal det ikke benyttes flåtelanding? Vel, vår oppfinnelse er en tørr flåte. I de konkurranser flygingen foregår over sjøvann, legger vi ut en pressenning eller lignende på landingen som skal fungere som flåte. Dommerne gir da poeng for landingen og spinnlanding (dødsspiral er ikke lov over land i henhold til håndboka) på land.

Her kan du laste ned det nye regelverket i pdf format: KonkurranseRegelverk.


  18.november.2005 Videosnutter
Ta en titt i galleriet under videosnutter. Vi har lagt ut noen filmsnutter nå (endelig
icon). Vi lover at det skal komme mer nå i løpet av den fæle og kalde vinteren.  15.november.2005 Nordisk Mester i Akro Paragliding?
Vil 2006 bli det første året vi kan kåre en Nordisk mester i Akro Paragliding? Hvis det er opp til Pål Hammar Rognøy i downteam så blir det det. Han har på vegne av downteam søkt om at DOWNTEAM challenge i Åre skal regnes som Nordisk Mesterskap. Det søkes også om NM-akro og SM-akro etter samme modell som Nordisk Distanse der man i samme konkurranse kårer flere mestere. Tidspunktet for konkurransen er rett etter ekstremsportveko (25.juni-2.juli) i Voss, og blir samtidig som Åre Äventyrsfestival (3.-8.juli). Det blir en fire dagers (+5. dag i reserve)  konkurranse med både syncro og solo, og selvsagt en flåtelanding. Konkurransen finner sted like nedenfor sentrum, på stranden utenfor Holiday Club.

Hvis du vil lese søknaden finner du den her: SoknadNordisk2006.pdf .
Mer info kommer på DOWNTEAM challenge egen side. 
  26.oktober.2005 Norsk akro paragliding landslag
Det første VM noensinne i akro HG og PG går av stabelen i Villeneuve i Sveits august 2006. I den anledning har KKPG-akro satt sammen et forslag til landslag i paragliding.
Følgende piloter har fått invitasjon til landslaget:

Pål Hammar Rognøy
Ove Tillung
Ole Jørgen Løvland
Kjartan Andvik
Christian Hagen
Rolf Dale
Vanja
+ Wildcard som tas ut av den beste etter de to første NC-akro 2006

Dette laget er tatt ut på grunnlag av NorgesRankingen
Om vi får benyttet WILCARD eller ei bestemmes av antall plasser Norge får til VM. Det bestemmes igjen av nasjonen Norges ranking ved årsskiftet. Nå ligger vi midt mellom 2 grupper der vi enten får 7+2 piloter eller 8+2piloter (piloter+kvinnelige piloter)

Nå gjenstår det å se hvem og hvor mange som takker ja til landslagsplassen.  07.september.2005 Oppned kurs i Åre - 23.-25 september
På grunn av press fra piloter som ønsker Oppned kurs, har vui satt opp et siste 3 dagers kurs i Åre (1,5time fra Trondheim) helgen 23.-25. september. Kurset blir lagt opp som et vanlig Oppned kurs der man basert på pilotens erfaringsnivå og egne ønsker legger opp programmet. Det betyr at du som er PP2 kan ha like stor nytte av kurset som en PP5. Kurset passer selvsagt også for de som må gjennom det obligatoriske sikkerhetskurset for å få PP4 (godkjent HP/NLF). En siste mulighet er også å få akro-utsjekk om man har det som mål.

Påmelding på e-mail pal@downteam.com
Kurset koster 1800.- og betales forskuddsvis til konto 9710 28 82672

Les mer på linken kurs. 
  06.september.2005 NC-akro Dalsjorden
Arrangementet var knallbra, men dessverre hadde vi uvanlige vindforhold på lørdagen, og regn med MYE vind på søndagen.
Lørdag fikk mange fly, men bare 5 av 10 piloter fikk ok forhold til å konkurrere, og derfor ble omgangen ugyldig.

På søndagen hadde vi premieutdeling for sammenlagt NC-akro, der 1. og 2. plass fikk hver sikk oljemaleri kunstverk inspirert av akro flyging, 3. premie var en Ozone kite og 4. 5. og 6. plass fikk den fantastiske boken "At Flyve Med Fugle" av Loise Crandal.
I tillegg hadde vi en seanse utenfor grendehuset der 1.2.og3. plassene fikk sprute sjampis på hverandre. JIPPI.

Det betyr at NC-akro 2005 paragliding er avsluttet, og resultatlisten etter Lysebotn blir stående med Pål Hammar Rognøy som vinneren sammenlagt. Grattis til meg.
2. plass Christian Hagen
3. plass Ove Tillung.
Resten av resultatene finner dere på
NC-akro 2005.
 
  06.september.2005 AcroLac i Lac du Bourget - Frankrike
Downteam på Europa-turne. Hele gjengen fortsatte til Lac du Bourget der AcroLac skulle arrangeres. Lang historie kort: Lav skybas, 2 til 3 dårlige eller ødelagte vinsjebåter, mye vind, regn og uendelige mengder pommes frites. Aaargh. Alt så så utrolig bra ut da vi kom. En riktig pen park med resturant, kortklipt gress, sandstrand og fint vær. Så snudde alt.

Kun en gyldig omgang for hver klasse (solo og syncro). Downteam på 8. og KLAT på 9.plass.

Også her var Pernilla som vanlig dommer, men ganske snill.

Resultater finner dere på linken: http://spaces.msn.com/members/acrolac/  (scroll litt ned)
  22.august.2005 Redbull-Vertigo i Villeneuve - Sveits
Downteam på Europa-turne. Ensomheten blir minsket når Kjartan Andvik ankommer Villeneuve, to dager for sent til registreringen. En blanding av dårlig info på arrangørens hjemmeside og litt lesefeil gjorde at det ble kjøpt inn flybilletter med feil dato. Problemer er til for å løses, og ved hjelp at masse smisking og krangling under registreringen godkjente det at bare halve teamet hadde møtt opp, og siden både Pål og Kjartan er ranket bedre enn 25 beste, slapp teamet å møte til kvalifiseringsomganger.

Dessverre ble det bare 2 omganger i syncro konkurransen, og det er aldri bra for Pål og Kjartan. Det har seg sånn at første omgang nesten alltid er fast program, og da setter nesten alltid dommerne opp helikopter på programmet. Er dere med på hvor dette bærer hen? Er muligens helikopter Pål og Kjartans favoritt øvelse? Neppe. Av 10 mulige poeng scroret duoen 0,7 på den øvelsen. Vel det er en del av gamet, og slik har det alltid vært, og derfor har alltid duoen avansert på resultatlistene underveis i konkurransene. Men, med bare to omganger ble muligheten til det heller dårlig. Downteam endte derfor opp på en OK 12.plass i Syncro (8.plass i andre omgang).

Knøtteligaen (KLAT) fant ut at det var best å splitte seg for heller å delta i solo konkurransen. En litt skuffende men forståelig avgjørelse siden synkroniseringen deres kansje trenger litt oppgradering MoooooHAHAHA. Til tross for dette ble de begge slått ned i støvlene av Comfort Acro Team medlemmet (CAT) Arvid Haaland. Arvid tror fullstendig på sikre og rene øvelser i motsetning til KLAT som kjører full trottle på alt med den risikoen det innebærer. Faktisk fikk Ove Tillung null poeng i siste omgang pga masse twist og nødskjermkast. Stakkar MoooooHAHAHA.
Arvid Haaland på 19.plass
Christian Hagen på 21.plass
Ove Tillung på 24.plass

Også her var Pernilla som vanlig (streng) dommer.

Resultater finner dere på linken: http://www.redbull-vertigo.com/en/liveresults.php (den 22.august er det skrivefeil i resultatlisten blant de siste)


    22.august.2005 AcroAria i Omegna - Italia
Downteam på Europa-turne. Litt ensom fra downteam reiste Pål Hammar Rognøy (selvsagt med familie) til Omegna i Italia for å delta i AcroAria. Selv om han var ensom fra downteam, var han absolutt ikke alene fra Norge. Også CAT og KLAT stilte med sine representanter. Resultatmessig ble det såsomså. Pål Hammar Rognøy fikk 13.plass av 25 piloter i solo klassen, KLAT fikk 8.plass av 8 team i syncro MOHAHAHA, og Arvid i Cat trakk seg etter kvalifiseringen da han fikk en knute på linene som gjorde at skjermen ikke ville ut at stall MoooooHAHAHA.

Pernilla var som vanlig streng dommer.

Alt i alt hadde vi det fantastisk i Italia med stort sett kanon vær, og fin temperatur. KLAT kunne opplyse om at badetempen i umiddelbar nærhet av flåten også var særdeles behagelig MoooooHAHAHA.

Info om konkurransen finner dere på linken: http://www.acroaria.it/edition_2005.html


    22.august.2005 NC-akro Narvik blir gjeldende
KKPG-akro fikk i dag meldingen fra styret i HP/NLF at NC-akro omgangene i Narvik blir godkjent til tross for lavt deltager antall. Det betyr også at regelverket blir endret med tilbakevirkende kraft angående minimum deltager antall for gyldige NC-akro omganger. Det kreves altså nå minimum fem deltagere i en omgang for at den skal være gyldig.

Sjekk de oppdaterte resultatene i NC-akro 2005 og NorgesRankingen 2005.


    01.august.2005 Regelendring pga NC-akro i Narvik
Litt for optimistisk krevde regelverket minimum syv deltagere for hver omgang i NC-akro for at den skulle være gyldig. Dette gjorde at konkurransen i Narvik ble svært skadelidende. Flesteparten av pilotene fra Sør-Norge valgte bort denne konkurransen og til tross for bra lokalt oppmøte fikk vi bare seks påmeldte til konkurransen i Narvik. NC-akro sammenlagt og NorgesRankingen er lagt opp slik at hver enkelt pilot kan la være å møte på en av konkurransene og likevel ha stor sjanse til å vinne sammenlagt. Dessverre var det denne gang veldig mange som valgte bort den samme konkurransen. Det var aldri meningen at dette skulle gjøre en konkurranse ugyldig.
Det er derfor laget er nytt forslag til regelverk der minimumskravet er senket til fem piloter. Dette er i samsvar med NLF sine regler om NM og NC omganger. Narvik har også søkt om at det nye regelverket også  skal gjelde for konkurransen i Narvik, og dermed bli gjeldende i NC-akro samt NorgesRankingen. Det er styret i HP/NLF som tar denne avgjørelsen da KKPG-akro ar inhabile i denne saken.

Nettopp på grunn av dette er det også lagt ut to NorgesRankinger. En med og en uten resultatene fra Narvik. Sjekk din plass i NorgesRankingen her.Pål i superstall, andre omgang.
  01.august.2005 Downteam vant en knepen seier i Lysebotn
Norges Cup akro "The UpsideDown Challenge" i Lysebotn ble avhold i fin stil i Lysebotn i helgen. Ni piloter møtte opp for å konkurrere denne gang, og som vanlig var det vossaklubben Voss Paraglider Klubb som stilte med flest piloter. Likevel var det Stavanger piloten, og downteam medlem, Pål Hammar Rognøy som vant etter tre omganger på lørdagen. Det var veldig tett mellom de tre-fire beste gjennom hele konkurransen, og det var spesielt spennendes etter tredje omgang da de fleste pilotene satset litt over evne og dommernes vurderinger var vanskelige å forutsi.
Men det ble altså slik i totalen :
1. plass Pål Hammar Rognøy
2. plass Ove Tillung
3. plass Christian Hagen

Denne seieren gjør også at Pål Hammar Rognøy har fått en sterk ledelse i Norges Cupen sammenlagt.
(Legg merke til at for hver 3. godkjente omgang tas den dårligste for hver pilot bort i NC-akro sammenlagt.)

Resten av resultatlisten finner dere på linken Resultat Norge.  26.juli.2005 Downteam hilser fra Korea
Acrobeach
Liten repport fra Korea: ¢´¡Æ¢´©¢´¡¤¢´¡¤¨¬£¢´Ä¢´Ä¢´Ó¢´À¢´¡Æ¢´©÷¢´¢¬¢´¨ú¨¡ä¢´À
Eller paa norsk: veldig vanskelig aa forstaa det lokale spraaak. Her er det flyging hver dag. Flyging og trening paa et lite lokalt flysted sansynligvis ca midt i landet.(vi vet egentlig ikke i det hele tatt hvor vi er) Stor gjestfrihet fra de lokale pilotene, vi har det veldig bra! Temp mellom 30 og 35 midt paa dagen. Proever aa legge med et par bilder, men vet ikke om det gaar.

Stein Egil kjartan og ole jorgenFrode i vannet for 2.gang.
  26.juli.2005 NC-akro i Narvik ble vunnet av downteam
NC-akro - Narvik "PARALYMPIX" ble suverent vunnet av downteam piloten Pål Hammar Rognøy. Dette kan nok skyldes det lave deltagertallet som dessverre talte 6 påmeldte. Dette er ekstra synd fordi det kreves minimum 7 deltagere for å få en gyldig NC-akro omgang. Vi får se hva styret i HP/NLF sier. Arrangøren har hintet om at de likevel vil søke om å få omgangene gyldig. Resten av resultatlisten legges ut her ganske snart. KKPG-akro er dessverre innhabil i saken, og derfor ikke behandle en slik søknad.

Frode Løtvedt fikk den uoffisiell tittelen Nord-Norsk Mester for sin andre plass. Dette til tross for at han også vant konkurransens badeand for sine to vannlandinger på en uke.

I forkant av NC-akro hadde downteam også et OppNed kurs i Narvik med 14 deltagere. Kurset var i vertfall en gedigen suksess med ca 8-10 turer på hver av deltagerne og shortsvær på landingen. 5 nye akro-utsjekker og 2 nye sikkerhets/akro-instruktører i Nordnorge. Det bare må man være fornøyd med. Gratulere til Frode Lødtvedt og Jostein Øysæd som gjorde en fantastisk jobb som hjelpeinstruktører og som nå tar over ballen videre oppe i nord. Som tidligere nevnt var det Frode som sto for opprettholdelsen av tradisjonen med instruktør i vannet.


    20.juli.2005 Bug i programmet ga feil poengl
En liten bug i CoolestAkroProgEver2_0 gjorde at poengsummene i NC-Årdal ble litt feil. Dette endrer likevel ikke totalplasseringene da feilen gå små forskjeller i poeng, men en ny resultatliste er lagt ut. Feilen gjorde at koreografi ga ca 30% mer poeng enn det skulle.
Totalsummen består av teknisk poeng og koreografi poeng.Pål og Kjartan diskuterer taktikk.
  17.juli.2005 NC-akro Årdal
I helgen var det årets første Norges Cup i akro paragliding. Arrangør var Ryfylke Paraglider Klubb, og flystedet var Årdal i Ryfylke, ca 1 time fra stavanger (ferje og kjøring).
Arrangementet var en suksess på alle måter. Kun en omgang på lørdag, ble tatt igjen med tre særdeles effektive omganger på søndagen.
1. Run ble vunnet av Pål Hammar Rognøy
2. Run ble vunnet av Rolf Dale
3. Run ble vunnet av Ole Jørgen Løvland
4. Run ble vunnet av Pål Hammar Rognøy
Men ved å alltid ligge helt i tet på 2. eller 3.plass var det Kjartan Andvik sikre seg sammenlagt seieren.

RPGK skal ha en stor takk for et fantastisk arrangement. Aldri før har en akro pilot kunne føle seg så sikker i en akro-konkurranse. Det var proff redingspersonell som sto for båtvakten, og det sto parkert en ambulanse på landingen under hele arrangementet. Som vanlig fikk vi heldigvis verken bruk for båt eller ambulanse.


  12.juli.2005 Korea here we come
For noen uker siden fikk DOWNTEAM en unik mulighet til å utvide sin erfaring og reiselyst. Vi ble invitert til Korea for å fly i en akrokonkurranse over en av landets mest besøkte sandstrender. Alle utgifter betalt med unntak av flybillett der arrangør betaler kun 400euro. Vel. Ingen dårlig avtale det der, så på torsdag neste uke setter Ole Jørgen, Kjartan og Stein Egil seg på flyet for å realisere drømmen om å fly akro for sinnsykt mange mennesker.
Legg merke til bildet til venstre der de har bygget et stort cruiseskip på land som et hotell. I området finnes også store seilskip, tog, krigsskip og en ubåt, alt på land for turisme. Sprøtt. Det blir nok ikke bare flygingen som gir inntrykk på reisen.
Nevnte jeg også helikopterdropp :)

For mer informasjon ta en titt på organisasjonens egen hjemmeside ACROBEACH.


    05.juli.2005 Vanja Eggesvik fikk endelig sitt dropp med paraglider
Vårt eneste akro-flygende kvinnelige medlem (Pernilla flyr ikke akro, men kan ALT likevel;)) Vanja Eggesvik fikk sitt aller første dropp med paraglider 02.juli.05 på kvelden etter guttas oppvisning på Åre torg der de landet på Konsum taket midt i Åre sentrum. Vanja droppet fra tandem paraglider der tandempilot Pål Hammar Rognøy løsnet henne ut ved hjelp av Jan Nielsens spesialdesignete dropp bag. Denne bagen er noe annerledes enn den som normalt brukes av downteam. På downteam sine bager er det dropp piloten som selv drar i utløseren. På Jan Nielsens design er det tandem piloten som drar i et håndtak på toppen av bagen. Like fullt ble droppet en suksess med perfekt åpning, og en jublende Vanja.
Det hører også med til historien at dette har gitt Vanja en ny boost, og hun er i full gang med sin akro-trening til NC-akro. I går reverserte hun også for første gang.

Det har skjedd mye her i Åre siste uken. En av de lokale heltene utførte også en glimrende Tumble som en av de første i Sverige. Piloten heter Fredrik Lindholm.

Bilder fra droppet kommer.


  02.juli.2005 KLAT og CAT har nå også droppet fra tandem
KLAT og CAT fra Voss og Bergen er på treningsleir i Åre. Med den strenge DOWNTEAM instruktøren Pål Hammar Rognøy må eleven trene på ting de også ikke liker. I går kveld måtte de blant annet utføre hver sitt dropp fra tandem. Følgende piloter landet med et stort glis rundt kjeften i går : Ove Tillung, Christian Hagen, Arvid Haaland og Kenneth Klette. Leif Vevatne var kameramann og redningsmann i båten.
Om det ennå er flybart senere i dag skal vi alle holde akro-show over Åre sentrum, med landing på taket til Konsum. Vi gleder oss. Varmt, grillmat, folkøl og shorts i Åre.
Bilder kommer.


Pål skal droppe Christian


Premieutdeling i NM-akro i Voss

  27.juni.2005 NM-akro paragliding i Voss fullført
Downteam viste igjen krefter ved å ta alle de 4 første plasseringene i NM-akro paragliding i Voss. Downteam medlemmene og Siemens sponsede Ole Jørgen og Stein Egil stakk av med 1. og 2. plass, mens Pål og Kjartan måtte takke med 3. og 4. plass. En stor bragd med tanke på de tjuge pilotene som deltok og det økende nivået blant de norske pilotene.
De lokale håpene Ove Tillung og Christian Hagen jobbet iherdig med å sparke fra seg, men sparket kanskje litt for hardt. Christian med en sterk 4.plass i første omgang, fikk kravatt i andre omgang og fikk bare godkjent en øvelse av tre og mistet derfor mange plasseringer. Ove som alltid gjør det bra på trening taklet ikke presset under første omgang, men fikk en bra 4.plass i andre omgang og 6.plass totalt. Begge disse pilotene er spådd en lys fremtid innen akro-paragliding, og mange hadde trodd på en palleplass allerede i år. Heldigvis ble den lokale æren reddet av Bergenspiloten og Norgesmester i Distanse (ska sei) da Rolf Dale (medlem i Comfort Acro Team!?!) karret til seg 5.plassen i NM-akro 2005 bare tiendedeler etter 3. og 4.plasse. Jammen er det varmt i toppen, selv om det allerede etter første omgang var langt opp til Ole og Stein Egil.

Dessverre ble hele NM-akro 2005 avgjort på to omganger. Mange hadde sett at det ble flere, men været var dessverre ikke med oss denne gangen. Første konkurranse dag regnet bort. Planen var å reise til Aurland, men det deprimerende været holdt oss i Voss. Dette skulle vise seg å være en tabbe da det etter hvert tikket inn meldingen om fine forhold i Aurland hele den formiddagen.

Derfor reiste vi med godt mot til Aurland dag to, og vi fikk gjennomført en omgang med hele fem øvelser der. Dommerne tryllet fram et fast program som inneholdt øvelsene: Asymspiral, superstall, tail-slide, wingover og SAT. Tail-slide er en riktig hat øvelse blant de norske pilotene, og det var kun Christian Hagen som fikk den bra til. Ole Jørgen Løvland vant omgangen suverent.

Tredje dag håpet vi på to omganger til i Voss, der det skulle være flåtelanding siste omgang. På grunn av veldig varierende vindforhold på start ble omgangen stoppet flere ganger, og det ble bare gjennomført en omgang med tre øvelser og fritt program. Ole Jørgen vant også denne omgangen, og totalvinneren var ingen overraskelse ved premieutdelingen.

Se hele resultatlisten på linken Resultater Norge > NM-akro 2005

(Har noen et bilde vi kan få lagt inn her, vennligst send det på e-mail til pal@downteam.com i ca 400*600 piksler)


    18.juni.2005 Ny revisjon regelverket
Styret i HP/NLF savnet mer fokus på sikkerhet, blant annet en sikkerhetskomité med mulighet for å stoppe konkurransen når f.eks været går ut over sikkerheten. Revisjon 2.3.0. tar hensyn til dette samt en del andre endringer. Vi krysser fingrene for at vi har gjort en bedre jobb med denne siste revisjonen.
Siste revisjon laster du ned her : RegelverkAkroParagliding_rev2_3_1.pdf format - Acrobat reader

Det vil bli lagt ut melding her under regelverk og på www.kkpg.no om nyere revisjoner hvis de dukker opp.


    16.juni.2005 Nytt regelverk for konkurranser i akro paragliding - Norge
Det er laget et nytt regelverk for konkurranser i Norge. Dette regelverket er inne for godkjenning til godkjenning hos styret i HP/NLF akkurat nå. Pga spesielle forhold har KKPG-akro søkt om å få dette regelverket godkjent allerede nå til NM-akro i Voss. Det er derfor viktig at de enkelte akropiloter allerede nå setter seg inn i dette regelverket. Vær i midlertidig obs på nyere revisjoner de neste dagene frem til NM-akro.

Revisjon 2.1.1. laster du ned her : RegelverkAkroParagliding_rev2_1_1.pdf format - Acrobat reader

Det vil bli lagt ut melding her under regelverk og på www.kkpg.no om nyere revisjoner hvis de dukker opp.


    15.juni.2005 NM-akro paragliding nærmer seg
Det nærmer seg ekstremsportsVEKO og NM i akro paragliding i Voss. Det blir 3 dager med heftig flyging med varierte program. Dette gjøres ved å kjøre første dagen (torsdag) i Aurland der vi får god høyde til å fly lengre programmer med 5 øvelser. De neste 2 dagene (fredag-lørdag) kjøres i Voss med landing på flåten. Her får man lavere høyde som krever mer presisjon i øvelsene da det blir færre øvelser og hver enkelt øvelse vil telle mer på totalen.
Har du fått akro utsjekken?
VEL MØTT

Påmelding gjøres her: påmelding NM-akroHele familien i luften.
  02.juni.2005 Vårt yngste medlem
Vera Hammar Rognøy ble 31.mai 1 år gammel, og som seg hør og bør fikk hun en egen sele og hjelm i fødselsdags presang. Selv den minste selen til SUP'AIR var for stor, men Pierre på fabrikken var vennlig nok til å sy den mindre for oss mens vi ventet. Veras første flytur ble gjort med hele familien i Bourg St. Maurice i en BiGolden. Vi fløy ca 15minuttter på det termiske hanget, og Vera var i full konsentrasjon frem til hun sovnet siste del av turen.


  01.juni.2005 DOWNTEAM bilen påkjørt
Kjørende i 110 km/t på en fransk motorvei like utenfor Albertville hørte vi plutselig hvinende dekk, så en bil komme vinglenge, så BANG, Kræsj, SMELL, dunk.
Den vinglende bilen kjørte rett inn i siden på oss. Heldigvis kjører vi en bil som veier 1600kg naken, og flyvekten er nok opp i hele 2 tonn, så det var nesten som når Titanic gikk på grunn, det var nesten ikke merkbart for enkelte i bilen. Uansett så har bilen fått en KRAFTIG skade. Den er fortsatt kjørbar, men det påvirker turneen vår garantert. Vi skal jo bo i bilen frem til september. Vi får se hva norske verksteder og forsikringsselskaper sier når vi kommer til Norge.
Det hører med til historien at kvinnen som kjørte på oss var full som en alke. Kunne ikke skrive sin egen adresse, sludret når hun pratet, og ble målt til 0,98 i promille.
  31.mai.2005 AcroFolies i Annecy
Da var konkurransen i Annecy over. Ole Jørgen og Stein Egil kom ikke da de fikk problemer med å komme fra jobben i Norge. Det gjorde at Pål og Kjartan var de eneste konkurrerende fra Norge. En positiv overraskelse var at vår hjelpeinstruktør fra Sverige, Patrik Nietlisbach, ble med i konkurransen som eneste svenske. Dette gjør ham til den eneste svenske med ranking poeng, og dermed har svenskene nå et lag til VM 2006.
Patrik deltok i solo konkurransen, og Pål og Kjartan i syncro.
Resultatene ble som forventet ikke så bra da det er vanskelig å fly syncro med to så forskjellige skjermer som G-Force20 og Aspen20. Begge skjermer veldig bra til akro, men med veldig forskjellig pendeltid. Nok unnskyldninger her er resultatene våre :

Patrik Nietlisbach 14.plass SOLO

DOWNTEAM (Pål og Kjartan) 7.plass SYNCRO (på bilder lander vi begge på flåten)

Dere finner mer informasjon om konkurransen på AcroFolies egen hjemmeside.


  18.mai.2005 Oppned-kurs i Annecy
17.mai ble behørig feiret med 3 turer og sjampis spandert av vertskapet på kvelden. Vi startet rolig for de fleste, selv om Frode fikk flere spinn med twist i sin lille akroskjerm (Intox). Kurset ble fullt til slutt med 7 deltagere. Med 4 instruktører, 1 kjæreste og 1 lite barn utgjør gruppen vår 13 stk.
I dag blåser det for mye, men værmeldingen for i morgen og på fredag lover VELDIG bra. De fleste har også fått timer og km i termikken. Vi har det utrolig gøy.
På bildet sitter vi ved sjøen og tar dagens lille lunsjpause.


  29.april.2005 DOWNTEAM reiser til Annecy
Størsteparten av DOWNTEAM reiser i mai til Annecy for å delta i den første World Tour konkurransen AcroFolies. Den starter 26.mai, og varer ut 29. med 30. som reservedag.

Før det skal Pål og Pernilla Hammar Rognøy avholde sitt luksus oppnedkurs. Det starter 14.mai og varer mer eller mindre i en uke. Du kan finne mer info om dette kurset på linken kurser øverst, eller linken reis med oss. Det finnes ennå et par ledige plasser.


    28.mars.2005 Pål flytter til Åre i Sverige.
Familien Hammar Rognøy flyttet i påsken til Åre i Sverige. Der skal de satse fulltid på paragliding. Kurser, tandem og reiser. I tillegg blir det bedre tid til akro-trening. Ny skjerm kommer spesiallaget av Gradient. Nevada19 kommer kun i et eksemplar. Det blir fortsatt mye aktiviteter i Norge for hele familien.

Vi ønsker også ulykkelig pilot som skadet seg i Hemsedal i helgen GOD BEDRING.


  20.mars.2005 Downteam reisebyrå.
En litt pretensiøs sidetittel, men dog ikke uten et snev av sannhet. Vi i downteam holder som dere sikkert allerede vet sikkerhets-, oppned-, akrolight- og akrokurser. I tillegg vil vi tilby både kurs i lett sveving og termikk såvel som distanse med GPS kurs. Det dere også vet er at vi i Norge ikke alltid har optimale værforhold for slike kurs, og derfor vil vi framover også tilby reiser til utlandet med kurs innbakt i opplegget.

Annecy : 14.mai - 21.mai- 1 uke. Vårt første tilbud er tur til Annecy med oppned kurs (Akro-light, sikkerhets og Sikkerhet-light). Selvsagt skal vi også kose oss i termikken og fly noen små distanseturer.
... klikk på reiser.. så på reis med oss

26. mai begynner årets første World Tour Aerobatic Paragliding konkurranse. Og den blir i Annecy. Dere anbefales på det sterkeste å få med dere dette. Verdens beste akro piloter kjemper om store pengepremier og ære. Downteam stiller selvsagt. For de som vil bli igjen etter kurset fikser vi overnatting til disse.

5550.- for hele kurs-uka med overnatting, litt mat, og transport (også flyplass)


    21.feb.2005 Ny håndbok, nye akroregler
HP/NLF har utarbeidet en ny håndbok, og det betyr nye regler for oss akropiloter å forholde oss til. Generelt sett kan vi si at det blir strengere, og da stort sett på den positive måten. Det kreves fortsatt PP5 for å fly akro, men i tillegg må man også gå et akro-kurs for å få akroutsjekk. Og det er kun piloter med akroutsjekk som får fly akro. Dette ser vi på som en positiv utvikling. Dette har faktisk vært tanken hele tiden, men vi kunne ikke foreslå krav om akroutsjekk før det fantes kurser som kunne ivareta dette. Nå har dette endret seg, og det finnes svært kompetente akro-instruktører rundt i landet, og det burde ikke være noe problem å gjennomføre dette. Disse reglene er blitt satt opp til punkt og prikk etter våre anbefalinger (unntak : Vi ønsket PP4, 80 timer, akroutsjekk).

Dessverre er det også blitt endret på en regel stikk i strid med vår anbefaling. Det gjelder minimumshøyden for akroflyging med PG. Den er endret fra 100m over terrenget til 200 meter. Dette skyldes i følge fagutvalget at for få respekterte det regelverket som allerede fantes. Vi mener at det fortsatt må være opp til den enkelte pilot å vurdere sikker høyde ut ifra sin egen erfaring som ved alle andre situasjoner i paragliding.

Vi har protestert på denne regelen, men ting tyder på at det allerede er bestemt.
Følg diskusjonen på skyforum akro diskusjon


  13.feb.2005 NC-akro infoside
Jeg har lagt ut en infoside om NC-akro 2005. Dere finner den på konkurranser > NC-akro linken øverst.
Enjoy ;)


    08.feb.2005 Norsk Akro 2005 - Terminliste
Endelig er terminlista klar for offentligheten :
23.jun- 25.jun
16.jul - 17.jul
22.jul - 24.jul
30.jul - 31.jul
03.sep-04.sep
   NM-akro Voss PGK - Voss
   NC-akro Ryfylke PGK - Årdal
   NC-akro Narvik PGK - Narvik
   NC-akro Jæren HPGK - Lysebotn
   NC-akro NC-akro - Volda/Ørsta Himmelseglarlag-Dalsfjord (Volda)


    07.feb.2005 Norges Mesterskap PG akro
Det sto mellom Voss og Narvik for årets NM i akro paragliding. Voss trakk det lengste strået denne gang, og vi kan glede oss til nok en stor akro begivenhet i Voss under Ekstremsportveko.
Konkurransen vil gå over 3 dager (23.-25.juni), og det vil IKKE bli start fra helikopter. Dette gjør at påmeldingsavgiften synker betraktelig. Som flere husker fra NC-akro i Voss i fjor fikk vi ikke mer høyde enn til 3 øvelser. I år vil noen av omgangene foregå fra andre starter for å kompensere for dette (Aurland) for å få mer varierte oppgaver og variert høyde til et rettferdig og bra NM.

Men info om påmelding og annen generell info kommer fortløpende når dette foreligger. Imens kan vi får vi trene som fy og sette av datoene 19.-26. juni for Ekstremsportveko i Voss.


  07.feb.2005 Bregenzerwald Cup
Forrige helg (28.-30.Jan) var flere av DOWNTEAM medlemmene i Bregenzerwald Cup for å fly oppvisning. Vi var invitert sammen med en mengde andre internasjonale storheter i akroverdenen som Mike Kung, Salomon Team, U-Turn Team (Felix Rodriguez og Richard Gallon) The Renegades mm. Programmet vårt besto av Trippel Syncro Dropp fra tandem fulgt av et trippel syncro akroprogram. Vi hadde show lørdag og søndag, med mye koseflyging og trening imellom. Vi hadde det rett og slett fantastisk denne helgen. Dessverre filmet vi ingenting, og det var også særdeles labert med fotograferingen. Vi hadde det rett og slett alt for kult til å bry oss med slike detaljer.

Link til Bregenzerwald Cup


  18.jan.2005 Annecy tur
Etter ønske fra Erik og Anna (Chalet Chavenette luksus Bed'n'Breakfast) endrer vi ankomstdatoen til 14. mai isteden for 13.mai. Det blir en overnatting mindre, og prisen settes ned noe for dette. Som en bonus har si satt opp to luksus middager isteden for en som første planlagt.
Hjemreisedatoen for uke 2 endres også. Dette skyldes at de ønsker å ha lørdag som byttedag for gjester. Dessverre har de jo andre gjester enn oss også. Vi er ikke til for å være vanskelige, så vi endrer datoene. Det er ingen problem om noen likevel kommer tidligere eller vil bli lenger, det betyr bare at dere må finne annen overnatting. Det finnes det masser av. Gi beskjed om dette på forhånd så vil vi være behjelpelige med dette. Downteam vil være i området ca en uke i forveien.


  18.jan.2005 Downteam Airshow i Østerike
Downteam har fått den unike muligheten til å delta i programmet under Bregenzerwald Cup i Østeriket siste helgen i januar. Der skal vi foreta trippel PG-dropp. Dvs at Ole Lørgen, Kjartan og Pål dropper samtidig fra hver sin tandem paraglider. Etter droppet skal vi fly et trippel syncro program med røyk og full pakke :) Det er downteam medlem Vanja Eggesvik som har fikset opplegget. SMASK. We love you Vanja ;)
Dette tegner for en ny era for downteam. Ole Jørgen og Stein Egil har allerede fløyet en del shows for SiemensMobile i Norge, men nå går vi et skritt videre. Bra for oss, bra for sponsorene. Vi gleder oss virkelig til denne sesongen.
Lenke til Bregenzerwald Cup 28.-30.jan.2005


  15.jan.2005 Downteam reiser og kurser
Vi får mange forespørsler om når vi skal hold nye Oppned-kurs. Vel, vi holder ennå på med kalenderen, og alle datoer er ikke bekreftet ennå, men det som ivertfall er på gang er en Annecy tur, og oppned-kurs i Narvik. Vi jobber også med datoer for oppned-kurs i Lysebotn og Åre i Sverige.

Vi har også utvidet begrepet Oppnedkurs litt. Det dekker nå alle sikkerhetskurs i regi av downteam (Sikkerhet-light, HP/NLF sikkerhetskurs og akro-light).
Begrepet akro-kurs bruker vi kun når det dreier seg om et rent akrokurs, der deltagerene allerede kan grunnøvelsene, men vil trene på mer avanserte øvelser og lære å lage bra programmer for akro-konkurranser.

Mer info ReisMedOss, Downteam kalender og kurs.


    14.jan.2005 NC-akro terminliste
Det er lagt ut et forslag til terminliste under menyen Kalender > Norge. Vi gjør oppmerksom på at alle NC-akro datoene er ubekreftet. KKPG-akro vil bestemme bestemme dette når søknadsfristen er gått ut 31.januar, og forhåpentligvis kan vi legge ut den endelige terminlisten allerede 01.februar.
Har din klubb et kongested for akro, men dere har ikke søkt om arrangement av NC-akro? Last ned application form her, fyll ut og send inn før fristen.


    11.jan.2005 NC-akro søknader
Vi har fått en imponerende søknad fra Ørsta/Volda. De søker om NC-akro en av de første helgene i september. Mer info kommer etterhvert. Vi kommer til å legge ut søknadene etterhvert som de kommer.


    07.jan.2005 NC-akro søknader
Så langt har vi bare fått inn en offisiell søknad, men flere klubber har vist sin interesse.
Narvik har søkt. Ørsta/Volda, Jæren, Ryfylke og Voss har vist sin interesse.
Det er fortsatt ikke for sent. Klubbene har til 31. januar å levere inn søknad. Søknadsskjema finner dere under linken calendar > Norway eller klikk direkte på application form for å laste ned søknadsskjema samt se hva som kreves som arrangør.
Les mer her


     
    Nyheter fra 2007 - Nyheter fra 2006 - Nyheter fra 2005 - Nyheter fra 2004 - Nyheter fra 2003