14.des.2004 Brev til klubbene, NC-akro
I begynnelsen av desember ble det sendt ut et brev til alle klubbene i Norge med oppgitt e-mail adresse. Brevet inviterte til å sende inn søknad om NC-akro arrangement for sesongen 2005. Søknadsfristen er 31.januar.
Les brevet her


    12.des.2004 Prosjekt pg-drop
Downteam har startet et prosjekt der vi skal teste ut og jobbe med PG-dropp fra tandem paraglider. All form for dropp fra paraglider er i Norge ulovlig. Dette gjelder fallskjerm og BASEhoppere såvel som paraglidere. Med dispensasjon fra HP/NLF jobber likevel downteam med dette.
Les mer om prosjektet her


  05.des.2004 CIVL akro møte i helgen
Pernilla og Pål har nettopp kommet hjem fra Geneve der de har jobbet i CIVLs akro arbeidsgruppe. Ting vi jobbet med var blant annet VM i akro i Villeneuve 2006, Prøve VM i Villeneuve 2005, World Tour 2005, Verdens rankingen for akropiloter og utdanning av flere dommere.
Les mer her

Bildet fra venstre: Yves, Pernilla, David, Olivier, Violaine, Pascal, Jean-Michel, Francois and Pal


  20.sep.2004  NC-akro 2004 er avsluttet
Prøveåret for NC-akro paragliding er over. Det ble med de 3 omgangene vi fikk i Voss, da Lysebotn regnet og blåste bort. Selv om Ole Jørgen Løvland vant konkurransen i Voss står Kjartan Andvik igjen som vinner av NC-akro 2004 etter at dårligste omgang av 3 er slettet for hver pilot.
-GRATULERER KJARTAN ANDVIK
Hele
resultatene finner du under linken resultater øverst eller klikk direkte her resultatet NC-akro 2004.


    16.sep.2004  Overnatting i Lysebotn - akro-NC
Campingen i Lysebotn har ledige senger i "The white house". Dette er huset BASE-hopperene pleier å bo i. Også denne helgen bor en del hoppere der, men det finnes ledige senger også for oss. Skulle dette bli fullt hadde de også en sovesal tilgjengelig samt "The green house" osv.

180.- pr natt pr seng. Overnattingen fikser vi på stedet.
Telt koster 100 pr telt fikk jeg beskjed om.

Vel møtt.


    11.sep.2004  Voss NC-akro
NC-akro hadde sin debut med 3 omganger (1 kansellert) i Voss i helgen. Været var typisk vestlandssensommervær med litt fukt og bakvind. Likevel fikk vi gjennomført 3 omganger med hele 13 påmeldte deltagere. En fantastisk debut for NC-akro. Akro-KK er stolte over et vel gjennomført arrangement.
Ole Jørgen Løvland vant en knepen seier. Resten av
resultatene finner du under linken resultater øverst eller klikk direkte her resultatet NC-akro 2004.


  07.sep.2004  RedBull Vertigo Sveits - Resultater
DOWNTEAM (Pål og Kjartan) reiste videre til Villeneuve for å møte opp med "Siemens Mobile Acro Team" (Ole Jørgen Løvland og Stein Egil Mangseth) og delta i RedBull Vertigo.

Hangglider pilotene Robin Strid og Jon Gjerde var også der for å konkurrere.

Konkurransen var preget av varierende vær med litt torden iblant og skybas under start. Vi fikk likevel fullført 3 omganger i både paragliding og hanggliding, og det var egentlig i sistnevnte at resultatene var best.
Jon Gjerde på 3. plass
Robin Strid på 5.plass
KANON:)

Paragliderpilotenes innsats var det heller ikke noe å si på. Med 29 konkurrerende lag i verdensklasse kom de norske på :
9. plass   DOWNTEAM
16.plass   SiemensMobile (SMAT)


  07.sep.2004  Acro Aria i Italia - resultater
DOWNTEAM, Pål Hammar Rognøy og Kjartan Andvik, var i Italia for å delta i paraglider akrokonkurransen acroaria. De fikk valget mellom syncro eller singel, og valgte syncro til tross for at de aldri før hadde fløyet sammen. Resultatet var noe overraskende men vel fortjent ;) 4.plass.

For hele resultatlisten går du inn her : http://www.acroaria.com/edition.html


 

  10.aug.2004 Ulykke i Frankrike
DOWNTEAM (Pål Hammar Rognøy, Ronny Olsen, Vanja Eggesvik, Kjartan Andvik og Pernilla Hammar Rognøy) reiste i begynnelsen av august til alpene for å delta i verdensCup konkurransene i acro (WAPR). Dessverre ble de allerede i starten av turneen rammet av en forferdelig ulykke.
Har ikke selv krefter til å skrive så jeg siterer pressemeldingen fra fagsjefen :

(fra www.nak.no )
Det var Ronny Olsen, medlem i Bergen Hangglider og Paragliderklubb som omkom i en ulykke i nærheten av Annecy i Frankrike ved 14 tiden tirsdag 10.8.2004. Seksjonen har satt ned en ulykkeskommisjon for å finne årsaken til ulykken. Kommisjonen består av Fagsjef Arne H. Hillestad, Sikkerhetsansvarlig PG; Olav Kant og Faglig leder i Bergen HG PG klubb og akropilot Rolf Dale. Politiet i Saverges i Frankrike etterforsker ulykken og ulykkeskommisjonen vil samarbeide med politiet og bl.a. be om å få utstyret utlevert når politiet er ferdig med sin etterforskning. I tillegg vil kommisjonen samle inn vitnerapporter og snakke med de som var der. Når rapporten fra kommisjonen er klar avhenger av når vi får tilgang til utstyr og etterforskingsrapport fra politiet i Frankrike.

Ronny var en meget erfaren paragliderpilot, han var også instruktør. Han var blant de beste norske pilotene når det gjaldt å fly Akro med Paraglider.

Arne H. Hillestad, Fagsjef HP/NLF.


    25.juli 2004  Akro dommere
helgen (25.juli 2004) avholdt vi akro-dommerkurs i Sandnes. Uteksaminerte dommere for akro-NC er nå Pernilla Hammar Rognøy - Jæren (seniordommer og internasjonal dommer), Pål Hammar Rognøy - Jæren (seniordommer), Elisabeth Engum - Bergen (dommer) og Egil Tostensen - Jæren (dommer). Gratulerer.
Vi håper på å utdanne minst 2 dommere til i løpet av året slik at vi til neste år har en dommerstall på 6 dommere.
Pål Hammar Rognøy vil normalt ikke være fungerende dommer på konkurransene, men står som ansvarlig for opplæring, regelverk og rankingen.
Dette betyr at vi ligger i rute til vår første akro-NC omgang i Voss 4.sept.2004. Vel møtt..

Kom igjen då. Ikkje ver så kjibe. Me e sikre på at du kan litt akro. Meld deg på NU!!!!

Vennlig hilsen
OSS


    11.juli 2004  Datoene for NC-akro er satt
Datoene er endelig satt.
4.-5. sept Voss (Aurland reserve), 4 planlagte omganger
18.-19. sept Lysebotn, 4 planlagte omganger
Påmelding acro@kkpg.no eller
pal@downteam.com


    11.juli 2004  Jentene kommer
Følgende melding tikket inn etter Ekstremsportsveko i Voss :
Og så har me fått ei jente som sat'er i vossaklubben, formannen (kvinnen) vår Elisabeth Matre!! Etter 4-5 mindre vellykka forsøk sat'an endeleg, grattis!!


  10.juli 2004  Endelig norsk jente i SAT
Endelig har vi fått melding om den første norske kvinnelige pilot som SAT'er.
Vanja Eggesvik. Etter treningshelg med downteam i Lysefjorden, reiste hun og en del andre akro lystne nordmenn til OluDeniz for å trene videre og mer på akro. På en av sine første turer i Tyrkia fikk hun endelig til den etterlengtede SAT'en. Og velkommen
som medlem i downteam.

Vi gratulerer.


    01.juli 2004  Vertigo-Voss
Første verdensCup er unnagjort. Det hele ble arrangert i vårt eget kjære Voss i en blanding av herlig sol og typisk norsk duskregn. Som i fjor var helikopterdropp standard take-off metode, og nettopp pga det fikk vi fullført alle 5 omgangene.
Dette var også gjeldende som uoffisielt Norgesmesterskap. Gratulerer til Ole Jørgen Løvland som Norges første Norgesmester.


    01.jun.2004  Akro-kompendiet
Endelig er det her.
Første versjon av akro-kompendiet er endelig klart. I tillegg til en detaljert øvelsesbeskrivelse med step-by-step how to do it manual, er det også egne kapitler om utstyr, sikkerhet og holdninger.
Det jobbes videre med artiklene konkurranse, trening og mer på utstyr. For å få tak i kompendiet MÅ du ha gyldig PP5 lisens. Gå inn på våre sider på www.nak.no og klikk på akro-linken. Du vil derfra kunne sende en mail til NAK og bestille ditt eget eksemplar i digital format. Papirformat skal også være tilgjengelig etter hvert til kostpris. Bestilles også hos NAK.

Vær vennlig å respekter PP5 kravet om kompendiet. Alle kopi-rettigheter til kompendiet eies av Pål Hammar Rognøy.


    01.jun.2004  NorgesCup og NM i AKRO paragliding
Vi henger litt etter i tidskjema med NC-akro paragliding pga graviditet, dommeropplæring, regelverk og dårlig vær på våren. Nå er graviditeten slutt og Pål Hammar Rognøys avkom på plass.
Vi kommer aldeles straks med datoer for NorgesCup i akro paragliding.
Minner om at Vertigo-Voss har fått NM status om vi blir nok påmeldte. Sjekk WEB og meld dere på straks. I Voss i år blir det også HG konkurranse i akro. Vi går en spennendes tid i møte.
Vertigo Voss arrangeres i forbindelse med ekstremsportsveko i Voss 21.-27. juni.

link : http://www.vertigo-voss.com
link : http://www.ekstremsportveko.com


     
    Nyheter fra 2007 - Nyheter fra 2006 - Nyheter fra 2005 - Nyheter fra 2004 - Nyheter fra 2003