4.mars.2011 Oppnedkurs i Annecy i mai
Kun 4 plasser igjen. Kurs 19.-22 og 26.-29 mai.
Les mer på kurs linken oppned kurs og reis med oss.


    5.februar.2010 Oppnedkurs i Annecy i mai
Downteam kommer til å kjøre to sikkerhetskurs i Annecy i mai i år. Vi kjører et annet konsept enn vi pleier i Annecy, men vi følger selvsagt vårt oppned-kurs konsept der treningen er individuelt lagt opp for hver enkelt elev.
Les mer på kurs linken oppned kurs og reis med oss.

Datoer for kursene er: 13.-16.mai og 20.-23. mai.


  8.februar.2009 Oppnedkurs i Annecy i mai
Downteam kommer til å kjøre to sikkerhetskurs i Annecy i mai i år. Vi kjører et annet konsept enn vi pleier i Annecy, men vi følger selvsagt vårt oppned-kurs konsept der treningen er individuelt lagt opp for hver enkelt elev.
Les mer på kurs linken oppned kurs og reis med oss.

Datoer for kursene er: 14.-17.mai og 21.-24. mai. 
  7.august.2008 Oppnedkurs i Åre August 2008   8-10.august
Cancelled due to bad weather. 
  18.juli.2008 DOWNTEAM challenge2008
Glem ikke DOWNTEAM challenge2008 i Åre (2.-) 4.-6. august.
Konkurransen passer for alle nybegynner akropiloter.
www.downteam.com/challenge2008
 SIKKERHETSKURS
  18.juli.2008 Oppnedkurs i Åre August 2008
Oppnedkurs er DOWNTEAM sine spesielle sikkerhets- og akro kurs. Det betyr at de piloter som vil lære seg akro får det, og de som vil ha sikkerhetskurs får det, og de som bare vil trene noen få øvelser over vann får det. Programmet legges opp individuelt til hver enkelt pilot.

Vi setter av helgen uke32 - 7.-10august. Et 4 dagers kurs som starter torsdag ettermiddag med sjekk av nødskjermer og teori. Fortsetter med flyging fredag til søndag. Kurset koster 2400.-
Helgene i september settes av som vær helger (reservedager) 
  18.juli.2008 Dårlig oppdatering av WEB
Dette skyldes helt enkelt at Landslagets webside www.norwegian-corax.no har fått all fokus fra min side. Samtidig har jeg begynt å jobbe som elektriker i Åre, og har mindre tid til oppdatering av litt for mange websider. Beklager. Men dere finner de fleste nyheter som normalt ville stått her på norwegian-corax. 
  18.aug.2007 Oppned-kurs i Åre - september
DOWNTEAM er for tiden på Acro World Cup turne i Alpene. Mange sender mail om Oppned-kurset i Åre i september som mangler dato, men pga konkurransene er det fortsatt vanskelig å sette en dato for dette kurset. I tillegg er været mer usikkert på høsten. Dette kurset vil derfor tas veldig på sparket med kansje bare en ukes varsel, og er egentlig beregnet på piloter som bor i nærheten av Åre. Dette for å øke fleksibiliteten ved kurset ved at vi med dårlig vær uten videre kan flytte kurset til helgen etter.

Foreløpig planlegges et kurs i midten av september, men det kan hende at hele kurset byttes ut med et uoffisielt SM-akro.  6.juli.2007 Oppned-kurs i Lysebotn 19.-22.juli
Det nærmer seg med stormskritt. Det som for mange er den mest spennendes perioden i sin paraglider-karriere. Selve SIKKERHETS-KURSET. Vi downteam har valgt å kalle vårt sikkerhetskurs for Oppned-kurs, da det ikke er et tradisjonelt sikkerhetskurs der man kun sjekker ut pilotene. Vi vil at man skal lære masse også. Derfor legges kurset opp til å passe hver enkelt pilot, og man kan derfor også delta på DOWNTEAM Oppned-kurs selv om man ikke er klar for PP4, og selv om man kansje har tatt sikkerhetskurs før. De som vil lære seg akro og også få akro-utsjekk, kan gjøre det på samme kurs (ut ifra at de allerede har PP5).

Datoen for kurset er 19.-22 juni, og stedet er Lysebotn. For overnatting, veibeskrivelse og foto sjekk denne linken: www.kjerag-lysebotn.no

Det finnes ennå 2-3 plasser på kurset. Påmelding på e-mail palÆTTdownteam.com. Les mer om kurset og betaling på oppned-kurs.

Deltagere MÅ ha med egen flytevest og radio. Vanntette poser til radioen kan lånes av downteam på stedet.

Dagene før kurset vil flere av instruktørene allerede være på plass. Det vil da være mulighet for egentrening for de piloter som allerede har sikkerhetskurs. Det blir da båt på vannet i dugnadsånd blant de som deltar. Det samme gjelder transporten til start i disse dagene før kurset.Fra venstre: Sølv Ove, gull Pål
og bronse Ole Jørgen
  4.juli.2007 Resultater oppdatert
Nå er vi såpass langt inn i sesongen at Norgesrankingen og NC-akro totalt resultatene begynner å vise en tendens om hvem som er best i Norge. Derfor har jeg i dag sittet og oppdatert disse.

Norgesmesterskapet på Voss forrige uken ble vunnet av Pål Hammar Rognøy (downteam), med Ove Tillung (KLAT) på andre, og Ole Jørgen Løvland (downteam) på tredje. Vår elskede Kjartan Andvik (downteam) på fjerde og Christian Hagen (KLAT) på femte. Med andre ord er det DOWNTEAM og KLAT som dominerer i akro Norge for tiden.

For øyeblikket er høyest rankede pilot i Norge (Norgesrankingen) Mr Ove Tillung fra Voss. Men selv om Ove ligger på topp med 745,76 poeng, ligger Kjartan Andvik fra DOWNTEAM bare 0,55 poeng bak.  På 3.plass ligger Christian Hagen (KLAT) og Erik Helgaseth (CAT) bak ham.

Pål Hammar Rognøy fra DOWNTEAM (vinneren fra 2006) ligger langt bak på 6.plass da ham var opptatt med barnefødsel under NorgesCupen i Mjøsa. Heldigvis for ham er det en NorgesCup igjen i september der han har sjansen til å avansere noen plasser og sikre seg landslagsplass for 2008.

For resten av listen, klikk deg fram via Konkurranser og Resultat Norge i menyen øverst.

For mer info og daglige oppdateringer videre i sesongen, sjekk www.norwegian-corax.no


  28.juni.2007 Vertigo-Voss
To første dagene med shorts og t-shirt, er nå tredje dag byttet ut med flydresser og ullstilongser. Været varierer. Omgang 1 og 2 er fullført for SOLO. Omgang 1 for syncro. Litt mye vind gjør at starten i dag er utsatt til 13:00. Heldigvis er værmeldingene positive for de neste dagene.

For mer info og daglige oppdateringer, sjekk www.norwegian-corax.no


    18.juni.2007 Lysebotn - fallskjermhopp fra tandem paraglider
Kjell Færestrand har over flere måneder jobbet med NAK for å få til en dispensasjon om å droppe fallskjermhoppere fra tandem paraglider i Lysebotn. En liten uke før stevnet fikk han det svaret han ventet på, og det sto nå bare på været.

Søndag ettermiddag, etter to omganger i UpsideDown challenge NC-akro, fikk vi tid og vær til å utfører stuntet. Ole Jørgen og Kjartan ble valgt for å droppe fallskjermhoppere Vibeke Knutson og Kim Stian Møller, og Pål fikk fly ved siden av og filme/fotografere. Begge hopp ble utført med særdeles stor eleganse, og den store høyden ga et par sekunder frittfall også.
Takk til Kjell, Vibeke og Geir som gjorde at vi fikk være med på dette.


  17.juni.2007 NC-akro Mjøsa og Lysebotn
Det er nå lagt ut resultater for de to første NC-akro konkurransene. NC-Mjøsa og UpsideDown challenge i Lysebotn.

NC-Mjøsa ble utført med 4 godkjente og veldig bra omganger, der to helproffe vinsjebåter (www.opptrekk.no) sørget for at pilotene alltid fikk nok høyde til øvelsene. Flott sommervær og flåtelanding holde også humøret på piloter og publikum på topp, og det påstås være mest vellykkede NC-akro gjennom tidene.

UpsideDown challenge ble nettopp avsluttet i dag dessverre med bare 2 omganger nå på søndagen. Lørdagen blåst og yret bort. Duskregn kan bli akkurat litt for mye for å avholde omganger. Som som sagt, vi fikk 2 fine omganger på søndagen, og pilotene var fornøyd. Hehe, selv om ytterst få egentlig skal være fornøyd med første omgang der KUN Kjartan Andvik klarte helikopteret som sto på det faste programmet. Jostein fikk noen stakkars poeng for å spinne skjermen 3 runder, og resten av Norges-eliten fikk 0 poeng på øvelsen. En flau omgang. Bedre gikk det neste omgang der pilotene fikk bestemme selv.

Les mer på Landslagsbloggen www.norwegian-corax.no . Resultatene finner du her på downteam web.


    11.juni.2007 Promovideo for Vertigo-Voss
Det er nå lagt ut en promo video for Vertigo-Voss på både youtube og video.google. Spre budskapet.

Her er linkene:
Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=ykH-iCfRMWg
Video.google: http://video.google.com/videoplay?docid=-8937528591594261594

 Pippi Hammar Rognøy
  8.juni.2007 Baby-boom
4.juni fikk downteam-pilot Ole Jørgen Løvland en datter.
8.juni fulgte Pål Hammar Rognøy også opp med en datter.
Og Stein Egil Mangseth er på vei med termin om få uker.

Det er babyboom i downteam.


    1.juni.2007 Nytt konkurranseregelverk
Øvelseskoeffisientene er oppdatert i henhold til FAI cat2 regelverket. Se her hvilke øvelser du skal satse på i år for å få mest mulig poeng.

RegelverkAkroKonkurranser_rev2_6_1.pdf


  28.mai.2007 Nytt dyr i hus - Seven17
Jepp. Nå har Pål Hammar Rognøy gått ned enda en størrelse på sin akro-skjerm. Når er bunnen nådd? Time will show. Uansett så vil årets konkurranser flys med en 16,35m2 Gradient Seven17, en skjerm som flommer over av energi. Nå gjenstår det bare å bli vant til denne nyvunnede energien i tide til konkurransene som begynner NU hvert øyeblikk.
Helikopter treningen er ivertfall godt igang, men det kan også konstateres at den ikke skrur termikk like godt som gamleskjermen som var hele 1,5 m2 større ;)

Årets mål: Infinit Tumble så klart.

Mer info om landslagspilotenes problemer og suksesser på  www.norwegian-corax.no


  22.mai.2007 Luksus-kurs Annecy igjen en suksess
Endelig (?) hjemme igjen etter luksuskurset i Annecy. Endelig er vel feil ord, men det er alltid deilig å komme hjem igjen også. Vi hadde smådeprimerende værmeldinger ganske ofte, men i realiteten fløy vi hver dag foruten om en i begynnelsen av uken, og vi hadde også tre supre termikkdager der instruktøren på bildet hadde en litt vel tidlig landing. Grrr. Heldigvis vant jeg "lille runden" en annen dag ;)

Det oppsto noen logistiske problemer når min IVECO måtte på verksted midt i uken, og ble der resten av tiden, men takket være en svært homogen og humørfullt gruppe slapp vi unna med kun en leiebil (9-seter), og effektiviteten under selve kurset var upåklagelig. Hehe, men på kveldstid på vei til middag var vi nesten alltid litt vel sene ut til restaurantene.

Vi var også på vårt vanlige besøk hos Sup'air som for 6 mndr siden flyttet inn i større og bedre lokaler. Mange fikk kjøpt ekstra utstyr som cocpiter og klær til 20 og 30% rabatt. Dessverre var lageret ganske skrapet for seler, så det var bare Mats som fikk med seg ny sele hjem.

Luksus middagen hos Erik og Anna var også som vanlig fantastisk.

DVD fra kurset er påbegynt, og regnes med å sendes ut til deltagerne om ca en uke.

For de som vil lese mer om problemene med IVECOen besøk www.norwegian-corax.no


    10.april.2007 Sikkerhetskurs 2007
Sesongen er her. Flere og flere steder har allerede bydd på termikk i lang tid, og det er på tide å planlegge årets paraglider-sesong.
Flere og flere har forstått at sikkerhetskurs ikke er noe man bare gjør en gang, men noe man holder seg oppdatert med gjennom hele sin karriere. Så også i år vil DOWNTEAM tilby sitt eget sikkerhetskurs kalt Oppned-kurs, spesielt tilpasset hver enkelt pilot, og passer derfor piloter på alle trinn. Også PP2 sertififiserte elever.
  • Sesongen starter med Luksus Oppned-kurset i Annecy 6.-13.mai. Mer info: Reis med oss
  • Så i juli skal vi ha to 4-dagers Oppned-kurs i Lysebotn. Mer info Kalender
  • I September blir det 4-dagers kurs over to helger i Åre. Mer info Kalender


  10.mars.2007 Norwegian-Corax på web
Norwegian-Corax, det norske landslaget i akro paragliding har fått egen hjemmeside på nettet. Foreløpig er hjemmesiden en blogg for landslaget, men etterhvert vil det også komme en pilotpresentasjon og sponsor presentasjon.

Sjekk www.norwegian-corax.no


    10.mars.2007 KLAT får sponsormidler
KLAT (Knøtteligaen) bestående av Ove Tillung og Christian Hagen mottok på påskefesten til Vossaklubben en sjekk på 10.000.-kr hver for båtvinsjing og akrotrening fram til VM-2008.
Også Erik Helgaseth fikk en tilsvarende sjekk på 10.000.-kr.

Pengene ble sponset av Voss Fjellheisar AS.


    16.mars.2007 Endringer i den internasjonale kalenderen
To internasjonale cat2 konkurranser har meldt avslag. Seol i Korea og Roquebrune i Frankrike er derfor avlyst. Her er listen over cat2 konkurranser:

Andre cat2 konkurranser:
4.-6. mai - Acroriver - Han River/Seoul, Korea
15.-17. juni - Acrolac - Bourget lake, Frankrike
21.-24. juni - Acromer - Roquebrune, Frankrike
20.-22. juli - Acrobattle - Macedonia
27.-29. juli - Slovenian Acro Cup - Bohinj lake, Slovenia
25.-28. oktober - Acroandes - Salta, Argentina
2.-4. november - ????? - Juparana lake-Linhares, Brasil


    28.feb.2007 SpeedRiding demo turne
Rettelse: Turen starter i Hemsedal mandag 5.mars. Torsdagen tilbringes i Stavanger, og helgen 10.-11.mars blir på Voss.
Røldal blir en gang midt i mellom dette hvis interessen finnes.
Onsdag 14.mars må jeg være tilbake i Åre da Perni reiser til Sveits og lille Vera kan ikke være alene hjemme.


  23.feb.2007 SpeedRiding demo turne
Pål Hammar Rognøy fra DOWNTEAM vil med paraglid.)air reise på en demo tur i Norge for å vise fram SpeedRiding. Turen starter med Voss, høyst sannsynlig 1.-4.mars, og fortsetter til Røldal, for så å avsluttes i Stavanger og muligens Sirdalen. En siste mulighet er å poppe innom Hemsedal også på vei hjem til Åre. Vi tar med oss 3 stk NiviuK Nooky og 1 stk GIN Nano07. Jiiha.

Sugen på å teste denne nye galskapen? Så klart. Det er jo hele poenget med demo turen. Du vil også finne ut at det ikke er galskap, men rett og slett pur morro. Minimumskravet er at du behersker slalåmski bra, og det er en fordel om du har minst PP2. Ta gjerne med ikke flygende kompiser likevel. Man kan se på det som trening i skolebakken. Bare mye mer gøy.
youtube finner du masse filmer med speedriding, blant annet denne som vi filmet i Åre forrige uke.

I sammenheng med denne nye aktiviteten er også hjemmesiden www.speedriding.no lansert.


  22.feb.2007 Luksus Oppned-kurs i Annecy
Endelig er datoene for NC-akro satt, og vi kan derfor sette opp kalenderen for våre andre aktiviteter. Vi begynner med vår populære og suksessfulle Luksus Oppnedkurs i Annecy, der vi kjører et intimt kurs for en mindre gruppe deltagere (max 8). Dette følges opp med veldig bra boende og fantastisk mat.

Mer info finner dere på linken ReisMedOss.

Resten av sesongens Oppnedkurs kalender regnes med å være klar denne uken. Vi regner med å ha minst 5 sikkerhetskurs i år. Stedene blir primært Lysebotn og i Åre. Lysebotn fordi det er suverent best, og Åre fordi så mange vil ha det.


  15.feb.2007 SpeedRiding i Åre
For tiden er det lite akro flyging i Åre. Dette pga for mye vind, tåke på landing nede i dalen, og en annen aktivitet som er minst like morsom. SpeedRiding. Fy F dette er gøy. Pål har nå hatt sin skjerm i ca 4 uker, og siste uken kjøres det hver dag. Vi har nå også såvidt latt andre teste det, med stor suksess. Folk klarer ikke slutte å smile. Man går å småfnitrer hele resten av dagen, og lengter hele kvelden etter neste morgen.
I dag filmet vi også bittelitt av dagens aktivitet. Pål Hammar Rognøy flyr gul NiviuK Nooky11. Fredrik Gustavsson flyr gul/hvit Ozone Bullet. Den røde Nooky13 flys av Martin, og det er hans 6 run, og den store 15m2 blå Nooky15 flys av Erik på hans 2.run.

Sjekk videosnutten her. 45Mb /5:50min
Sjekk videosnutten her liten versjon. 3,6Mb /5:50min

Sugen? Sjekk www.paraglidair.com for info og pris på utstyr. 
  08.feb.2007 Kalenderen for 2007
Det har vært lite nyheter offentliggjort på lenge nå, men det betyr ikke at det ikke har vært jobbet i kulissene. KKPG-akro har satt opp kalenderen for NC-akro, og Pål Hammar Rognøy har vært på CIVL møte i Annecy for å bestemme datoer og regelverk for Acro World Cup og cat2 konkurranser verden over.

Her er kalenderen så langt :)

NC-akro:
02.-03.juni - NC-akro Mjøsa - Arrangør: Mjøsa PG klubb.
16.-17. juni - NC-akro Lysebotn - Arrangør: Jæren HPG klubb og Ryfylke PG klubb.
25.-26. august 01.-02. september - NC-akro Dalsfjord - Arrangør: Himmelseglarane (Volda/Ørsta).

NM-akro:
26.-29. juni - Vertigo-Voss (Prøve-VM) - Voss, Norge (solo/syncro)

Acro World Cup:
26.-29. juni - Vertigo-Voss (Prøve-VM) - Voss, Norge (solo/syncro)
02.-04. august - PARAnoïa AERObatixx - Zell am See, Østerike (solo/???)
11.-15. august - Acroaria - Omegna, Italia (solo/???)
22.-26. august - Vertigo ??? (ny sponsor) - Villeneuve, Sveits (solo/syncro)
??.-??. September - ADRENALINA MALCESINA - Malcesine, Italia (solo)

Andre cat2 konkurranser:
4.-6. mai - Acroriver - Han River/Seoul, Korea
15.-17. juni - Acrolac - Bourget lake, Frankrike
21.-24. juni - Acromer - Roquebrune, Frankrike
20.-22. juli - Acrobattle - Macedonia
27.-29. juli - Slovenian Acro Cup - Bohinj lake, Slovenia
25.-28. oktober - Acroandes - Salta, Argentina
2.-4. november - ????? - Juparana lake-Linhares, Brasil


  08.feb.2007 Vi har mistet en venn
En trike ulykke har tatt i fra oss våre kjære venn og akropilot Fridtjov Konglevoll. Han fikk med stor sannsynlighet motorproblemer i kulden, og på vei mot nødlandingen kræsjet han inn i et hustak i nærheten av landingsstripa. Ulykken skjedde den 19.januar 2007. Vi har med vilje latt være å skrive noe før nå.
Bisetningen var i en fullsatt Åsane kirke. (Bergens Tidende)
Våre kondolanser til familie og venner, og til hans kjære elskede Rakel.

En film til minne om Fritjov: http://www.youtube.com/watch?v=hnk-TE0uVl0


    Nyheter fra 2007 - Nyheter fra 2006 - Nyheter fra 2005 - Nyheter fra 2004 - Nyheter fra 2003