In Norwegian only

DOWNTEAM oppnedkurs Downteams oppnedkurs er kurset vi ble kjent for. Endelig et sikkerhetskurs som er lagt opp for alle trinn og øvelsene tilpasses hver enkelt pilot etter ParaPro lisensnivå, erfaring og ønsker. Kurset var ment som en variant av HP/NLFs sikkerhetskurs, men vi fant raskt ut at vi ville gjøre noe eget. Vi bruker en del andre øvelser som handler om skjermkontroll og ikke de typiske "kom i trøbbel, så fiks det" øvelsene. Vårt oppnedkurs handler om flyglede. Vi jobber mer med pendeløvelser.

Downteams oppnedkurs deles opp i 3 kategorier : Sikkerhet-light, HP/NLF sikkerhet og Akrolight kurs. Når du deltar på et downteam oppnedkurs kan du selv velge hvilken kategori du vil delta i. Selvsagt ut ifra trinn og erfaring i tillegg til ønsker. Forskjellene mellom disse ser du lettere i kurs tabellen. Den finner du ved å klikke på kurser øverst i menyen.

Primært holdes kursene på steder der man får svært god høyde over vannet. Lysebotn er en klar vinner i så måte. En start på 650m virker ikke så imponerende i første øyeblikk, men ved nærmere ettersyn finner man ut at det er stupbratt rett etter start, og man befinner seg nesten umiddelbart over vann. 500-550m høydeforskjell kan man regne med når øvelsene starter. Fornuftig progresjon gjennom kurset er vår hovedfilosofi og derfor utnytter vi høyden til enkle øvelser første turen. Kursedeltagerene går på kurset for å bygge opp selvtilliten, ikke knuse den på første tur med en fullstall og spinn.
Går det veldig raskt med de enkleste øvelsene for enkelte piloter vil vi gå videre med mer avanserte sikkerhetsøvelser samt enkle akroøvelser. Dette også litt avhengig av pilotens erfaringsnivå.

I tillegg til flyging lærer man også å ta vare på utstyret, og en viktig del av dette er nødskjermsystemet. Det følger ikke med pakkekurs, men vi går igjennom alle pilotenes nødskjermsystemer og sjekker at de er montert inn i selen riktig.

3 eller 4 dagerskurset inneholder :

3 dagerskurs koster 1800.- nok (f.eks tors-, fre- og lørdag)
4 dagerskurs koster 2400.- nok (f.eks tors-, fre-, lør- og søndag)
4 dagerskurs i Annecy koster 450 euro. (tors-, fre-, lør- og søndag)

All undervisning foregår på norsk eller svensk.

Typisk kursplan :
dag 0 : Ankomst
dag 1 : Sjekk av nødskjermsystem, teori/gjennomgang av øvelsene, praktisk flygning med båt på vannet. Kveld teori/video
dag 2 : Praktisk flygning med båt på vannet. Kveld teori/video
dag 3 : Praktisk flygning med båt på vannet. Kveld teori/video
dag 4 : Friflyging. Hjemreise/ 4 dagers kurs: Praktisk flygning med båt på vannet. Kveld teori/video

Krav til piloten er : ParaPro2 eller høyere, respekt for instruktøren og opplegget, utstyr i perfekt stand.

 

Sjekk downteam kalenderen for datoer på allerede oppsatte kurs. Ønsker du et oppned-kurs på ved ditt flysted, send en forespørsel til downteam på e-mail pal@downteam.com