NC-akro 2006 - The real Norwegian acro challenge
 
06.mai - 07.mai
22.juni - 24.juni
16.sept-17.sept
NC-akro Jæren HPGK - Årdal -cat2 event
NC-akro Voss PGK - Voss -cat2 event
NC-akro Volda/Ørsta Himmelseglarlag - Dalsfjord -cat2 event

Påmelding gjøres på følgende måte: Gå inn på arrangørens hjemmeside og følg de instruksjoner som står der.

Prisen for NC-akro er 125.- pr planlagte omgang. Dvs 500.- 
Påmelding på konkurransestedet koster opp til 150.- pr planlagte omgang.

Det er ikke mulig å melde seg på enkeltomganger, men kun hele konkurranser.

Første briefing er alltid 09:00 første konkurransedag. Sted for første briefingen for hver konkurranse legges ut på arrangørens hjemmeside.


Fakta :
Jæren Hang-og ParagliderKlubb
5 planlagte omganger
580 meter høydeforskjell
Ferskvann

  Årdaltreffet - NC-akro 16.-17.juli 2005
I år er det Ryfylke Paragliderklubb som er først ute med NC-akro. De har valgt et av sine mest brukte flysteder som idrettsarena for arrangementet. Klubben har tidligere arrangert Årdaltreffet to ganger. Dessverre regnet det sist, og den planlagte akro-konkurransen fikk ingen godkjente omganger. Flystedet har også blitt brukt til Oppned-kurs av downteam.

Det finnes flere måter å komme dit, men den enkleste er å ta bilferja fra Stavanger sentrum (20min), kjøre en halv time... Tjobing. Plutselig er du der.
Flystedsbeskrivelse fra Loggboka med kart.

Link til arrangørens hjemmeside.


Fakta :
Narvik Paraglider Klubb
5 planlagte omganger
1000meter høydeforskjell
Saltvann

  Paralympix Narvik - NC-akro 22.-24.juli 2005
Narvik hadde i fjord besøk av Ronny og Kjartan fra downteam. De holdt oppnedkurs for det Nordnorske folk, og flere ble bitt av akro basillen. De ville også i fjor arrangere NC-akro, men det rant litt bort i sanden da KKPG-akro var litt trege med regler og annet. I år derimot er alt klart, og Narvik vil ta i mot akro-Norge med åpne armer, konserter og festival. Også Narvik påstår de har Norges beste akrosted, og det kan hende de har rett. Får vi fly fra den øverste starten blir det i hvertfall ikke mangel på høyde.

De fleste tar jo fly til Narvik, og derfra tar man bare flybussen til sentrum. Skiheisen er like ved. Lettere blir det ikke.
Flystedsbeskrivelse fra Loggboka med kart.


Fakta :
Jæren Hang-og ParagliderKlubb
4 planlagte omganger
650meter høydeforskjell
Saltvann
  UpsideDown Challenge - NC-akro 30.-31.juli 2005
Lysebotn og Kjerag, et verdenskjent sted for BASE-hoppere er nå også tatt i bruk av oss paragliderpiloter. Jæren Hang- og Paraglider Klubb inviterer til gedigen fest og show i verdensklasse på et av Norges råeste flysted. Take-off er like ved kafeen og parkeringen på toppen. Starten er på "bare 650m over havet, men allerede før man har mistet de først 50 høydemeterene befinner man seg midt i boksen og kan starte programmet.
Flystedet er downteams hjemmebane for Oppned-kurs og vi vet at det er et perfekt akro sted. Det ble arrangert NC-akro også her i fjor, men da regnet dessverre alle omgangene bort.

Flystedet ligger ca 2,5 times kjøring fra Stavanger, eventuelt kan man ta båten helt inn fra Stavanger sentrum. Lysebotn er et sted der man ikke trenger bil. Eller så kan man si at man er totalt avhengig av en. Det er 40min til nærmeste kolonial forretning, og enda lenger til bensinstasjon, men likevel klarer man seg fint. Campingen har både mat og pub. Dessuten vil det bli stor felles grilling der man kan kjøpe hamburgere mm og drikke.
Flystedsbeskrivelse fra Loggboka med kart.

Link til arrangørens hjemmeside.


Fakta :
Volda/Ørsta Himmelseglarlag
4 planlagt omganger
600meter høydeforskjell
Saltvann

  Dalsfjord - NC-akro 03.-04.september 2005
Dalsfjord er et nytt flysted for de fleste akropilotene i Norge, men for Himmelseglarane i Volda/Ørsta er dette et velkjent sted for sikkerhetskurs. Selve flystedet ligger innerst i Dalfjord, og etter bildene å dømme et utrolig vakkert sted. Flere av dere har sikkert vært i området tidligere og fløyet NC-distanse, og da vet dere hvor flott området er.
Volda/Ørsta Himmelseglarlag har laget en egen infoside for Dalsfjord - NC-akro 2005.

Buss til Volda, ferge Volda-Folkestad, Videre transport til Dalsfjord vil bli organisert av oss etter nærmere avtale med Elias Mårstøl. Ring 99044259 eller e-post eliama@online.no
Flystedsbeskrivelse fra Loggboka med kart.